Sposób przygotowania:
Ryba w cieście z ziołowym ryżem i sałatk
Rybę pokroić na małe kawałki. Składniki na ciasto wymieszać ręcznie lub mikserem. Kawałki ryby maczać w cieście i smażyć na patelni aż do zarumienienia. Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. W rondelku rozpuścić masło, dodać zmiażdżone ząbki czosnku, zezłocić. Następnie dodać zioła i posiekaną natkę pietruszki oraz odsączony ryż. Doprawić do smaku. Napełniać masą filiżanki, odwracać na talerze. Kapustę drobno poszatkować do miski. Zasypać cukrem, odstawić na 15 min. aby skruszała. Dodać szczyptę soli, pieprzu i jarzynki. Pomidory pokroić w kostkę. Warzywa umieścić w misce. Majonez wymieszać z jogurtem lub śmietaną. Całość dokładnie wymieszać. Na talerz wyłożyć kopułki ryżu. Wyłożyć także rybkę, przybraną plasterkami cytryny oraz surówkę z pekińskiej.