Sposób przygotowania:
sałatka z pieczonych buraków
•buraki obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę,
•polać oliwą, posypać solą i pieprzem
•piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 20 min,
•morele moczyć kilka minut w gorącej wodzie.
•sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki, rozłożyć na talerzach,
•na sałacie ułożyć wystudzone buraki,
•pokrojone na cztery morele,
•na sałatkę pokruszyć ser,
•orzechy uprażyć na suchej patelni, posypać nimi sałatkę,
•dodać listki pietruszki,
•z oliwy, soku z limonki, octu, soli, pieprzu i cynamonu zrobić sos,
•polać nim sałatkę
•polać oliwą, posypać solą i pieprzem
•piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 20 min,
•morele moczyć kilka minut w gorącej wodzie.
•sałatę umyć, osuszyć, porwać na kawałki, rozłożyć na talerzach,
•na sałacie ułożyć wystudzone buraki,
•pokrojone na cztery morele,
•na sałatkę pokruszyć ser,
•orzechy uprażyć na suchej patelni, posypać nimi sałatkę,
•dodać listki pietruszki,
•z oliwy, soku z limonki, octu, soli, pieprzu i cynamonu zrobić sos,
•polać nim sałatkę
izuś
pchelka79