Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczonych warzyw z matiasem
Matiasy wkładamy do wody i moczymy przez 1 godzinę. Pieczone ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pieczone buraki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Matiasy wyjmujemy z wody i osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy w kostkę.
Pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy majonez, przyprawy.
Mieszamy. Przed podaniem posypujemy pokrojonym szczypiorem.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Matiasy wyjmujemy z wody i osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy w kostkę.
Pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy majonez, przyprawy.
Mieszamy. Przed podaniem posypujemy pokrojonym szczypiorem.
![Sałatka z pieczonych warzyw z matiasem Sałatka z pieczonych warzyw z matiasem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-pieczonych-warzyw-z-matiasem-537556.jpg)
![Sałatka z pieczonych warzyw z matiasem Sałatka z pieczonych warzyw z matiasem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-pieczonych-warzyw-z-matiasem-537557.jpg)
![Sałatka z pieczonych warzyw z matiasem Sałatka z pieczonych warzyw z matiasem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-pieczonych-warzyw-z-matiasem-537558.jpg)