Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczonych warzyw z matiasem
Matiasy wkładamy do wody i moczymy przez 1 godzinę. Pieczone ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Pieczone buraki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Matiasy wyjmujemy z wody i osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy w kostkę.
Pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy majonez, przyprawy.
Mieszamy. Przed podaniem posypujemy pokrojonym szczypiorem.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Matiasy wyjmujemy z wody i osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy w kostkę.
Pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy majonez, przyprawy.
Mieszamy. Przed podaniem posypujemy pokrojonym szczypiorem.