Sposób przygotowania:
Sałatka z pomidorkami koktajlowymi i oliwkami
Sałatę zieloną i bordową ozdobną opłukać, osuszyć i pokroić lub porwać drobno.
Pomidorki żółte i czerwone koktajlowe opłukać i osuszyć, następnie pokroić w ćwiartki.
Oliwki osączyć z zalewy i pokroić w krążki, kapary wyjąć z zalewy.
Na talerzu lub półmisku ułożyć sałatę pokrojoną, dodać pomidorki kolorowe, oliwki czarne i kapary.
Przyprawić pieprzem, bazylią, polać sosem włoskim z torebki gotowym.
Podawać do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.
Pomidorki żółte i czerwone koktajlowe opłukać i osuszyć, następnie pokroić w ćwiartki.
Oliwki osączyć z zalewy i pokroić w krążki, kapary wyjąć z zalewy.
Na talerzu lub półmisku ułożyć sałatę pokrojoną, dodać pomidorki kolorowe, oliwki czarne i kapary.
Przyprawić pieprzem, bazylią, polać sosem włoskim z torebki gotowym.
Podawać do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.