Renata9

Renata9

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 327]

Sałatka z pstrąga z groszkiem i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo smaczna sałatka dla miłośników wędzonego pstrąga. Dodatki mogą być różne, zależy kto co lubi. Tym razem przygotowałam ją z dodatkiem zielonego groszku i kukurydzy.

Sałatka z pstrąga z groszkiem i kukurydzą

Składniki:

Sałatka z pstrąga z groszkiem i kukurydzą

 

  • 3 średnie pstrągi wędzone
  • 3 jajka wiejskie
  • 1 mała puszka groszku konserwowego
  • 1 mała puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 1 łyżka śmietany 12 %
  • 3 łyżeczki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z pstrąga z groszkiem i kukurydzą
Pstrągi obieramy z ości i dzielimy na mniejsze części. Gotujemy jajka na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do pstrąga.

Zielony groszek oraz kukurydzę konserwową odsączamy z zalewy i dodajemy do reszty składników. Dodajemy jogurt grecki, śmietanę oraz majonez i razem mieszamy.

Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku.