Sposób przygotowania:
Sałatka z rukolą i burakiem
Rukolę należy umyć, osuszyć i pozbawić łodyg. Buraka należy umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Oliwki odsączyć z nadmiaru płynu i pokroić w krążki. Jajko należy umyć i ugotować na twardo. Jajko obrać ze skorupki i podzielić na cztery części.
Kiełki należy umyć i osuszyć z nadmiaru wody. W naczyniu połączyć ze sobą olej, ocet, koperek, zioła do sałatek, pieprz i sól. Na talerz wyłożyć rukolę, buraka, kiełki buraka, oliwki, jajko i całość polać równomiernie sosem i podawać do konsumowania.
Kiełki należy umyć i osuszyć z nadmiaru wody. W naczyniu połączyć ze sobą olej, ocet, koperek, zioła do sałatek, pieprz i sól. Na talerz wyłożyć rukolę, buraka, kiełki buraka, oliwki, jajko i całość polać równomiernie sosem i podawać do konsumowania.