iwi69

iwi69

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Salatka z ryby wedzonej i pieczarek.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Smakowita salatka,ktora zaskoczy niejednego smakosza ryb.

Salatka z ryby wedzonej i pieczarek.

Składniki:

Salatka z ryby wedzonej i pieczarek.

 

  • Makrela wedzona(sredniej wielkosci)
  • 15 dag swiezych pieczarek
  • 1 jablko
  • 1 cebula
  • 3 ogorki konserwowe
  • 2 lyzki oleju
  • sok z cytryny
  • ew.natka z pietruszki

Sposób przygotowania:

Salatka z ryby wedzonej i pieczarek.
Rybe oczyscic ze skory i osci podzielic na drobne kawalki.Jablko obrac ze skory i zetrzec na tarce do jarzyn,skropic sokiem z cytryny aby nie sciemnialo.Cebule i ogorki posiekacPieczarki umyc,obrac ze skorki i poszatkowac w cieniutkie plasterki,rowniez skropic sokiem z cytryny.Wymieszac wszystkie skladniki,przyprawic do smaku,polac olejem,ew. posypac natka posiekana.Salatke przed podaniem nalezy wstawic na 20 min do lodowki.