Sposób przygotowania:
Sałatka z ryżem, grejpfrutem i selerem naciowym
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie, a gdy przestygnie, wrzucamy do dużej miski.
Seler naciowy kroimy w plasterki, ogórka obieramy i kroimy w półplasterki.
Grejpfruta obieramy z błonek i dzielimy na kawałki. Czerwoną cebulę kroimy w kostkę.
Dodajemy wszystkie składniki do ryżu i mieszamy je.
Przygotowujemy sos: w miseczce mieszamy oliwę z sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, świeżo zmielonym pieprz oraz imbirem startym na tarce.
Mieszamy, a następnie łączymy sos z sałatką.
Posypujemy ją posiekaną natką pietruszki.
Seler naciowy kroimy w plasterki, ogórka obieramy i kroimy w półplasterki.
Grejpfruta obieramy z błonek i dzielimy na kawałki. Czerwoną cebulę kroimy w kostkę.
Dodajemy wszystkie składniki do ryżu i mieszamy je.
Przygotowujemy sos: w miseczce mieszamy oliwę z sokiem wyciśniętym z jednej cytryny, świeżo zmielonym pieprz oraz imbirem startym na tarce.
Mieszamy, a następnie łączymy sos z sałatką.
Posypujemy ją posiekaną natką pietruszki.