lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Sałatka z ryżem, kukurydzą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobra sałatka jako dodatek do obiadu bądź grilla.

Sałatka z ryżem, kukurydzą i pieczarkami

Składniki:

Sałatka z ryżem, kukurydzą i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżem, kukurydzą i pieczarkami
Ryż ugotować w posolonej wodzie ( 1 łyżeczka soli). Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, przemyć i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki razem z cebulą podsmażyć na patelni na rozgrzanym ogniu. Podsmażać do czasu, aż cebula i pieczarki zarumienią się. Ogórki kiszone można obrać ze skórki, przemyć i należy pokroić je w kostkę. Kukurydzę z puszki dokładnie odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać razem ( ugotowany ryż, podsmażone pieczarki z cebulą, pokrojone ogórki i jaka oraz odcedzoną kukurydzę z puszki). Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą, cukrem oraz dodać majonez i śmietanę ( może być również jogurt naturalny). Całość bardzo starannie wymieszać.