Sposób przygotowania:
Sałatka z ryżem, kukurydzą i pieczarkami
Ryż ugotować w posolonej wodzie ( 1 łyżeczka soli). Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, przemyć i pokroić w kostkę. Pieczarki obrać, oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki razem z cebulą podsmażyć na patelni na rozgrzanym ogniu. Podsmażać do czasu, aż cebula i pieczarki zarumienią się. Ogórki kiszone można obrać ze skórki, przemyć i należy pokroić je w kostkę. Kukurydzę z puszki dokładnie odcedzić. Wszystkie składniki wymieszać razem ( ugotowany ryż, podsmażone pieczarki z cebulą, pokrojone ogórki i jaka oraz odcedzoną kukurydzę z puszki). Całość doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem, solą, cukrem oraz dodać majonez i śmietanę ( może być również jogurt naturalny). Całość bardzo starannie wymieszać.