Sposób przygotowania:
Sałatka z ryżem, tuńczykiem i awokado
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie i zostawiamy, aby wystygł.
Pora dokładnie oczyszczamy i kroimy w półplasterki.
Awokado obieramy i kroimy w sporą kostkę, oliwki kroimy na połówki.
Dodajemy przestudzony ryż oraz tuńczyka odsączonego z zalewy. Mieszamy.
Do szklanki wlewamy oliwę, dodajemy przyprawę do sałatek oraz pestki dyni i dokładnie mieszamy. Polewamy sałatkę sosem i jeszcze raz mieszamy.
Pora dokładnie oczyszczamy i kroimy w półplasterki.
Awokado obieramy i kroimy w sporą kostkę, oliwki kroimy na połówki.
Dodajemy przestudzony ryż oraz tuńczyka odsączonego z zalewy. Mieszamy.
Do szklanki wlewamy oliwę, dodajemy przyprawę do sałatek oraz pestki dyni i dokładnie mieszamy. Polewamy sałatkę sosem i jeszcze raz mieszamy.