Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sałatka z ryżem, tuńczykiem i awokado

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna i pożywna sałatka na bazie ryżu, z dodatkiem awokado, tuńczyka, czarnych oliwek oraz pora, polana sosem na bazie oliwy z oliwek.

Sałatka z ryżem, tuńczykiem i awokado Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z ryżem, tuńczykiem i awokado

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżem, tuńczykiem i awokado
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie i zostawiamy, aby wystygł.

Pora dokładnie oczyszczamy i kroimy w półplasterki.

Awokado obieramy i kroimy w sporą kostkę, oliwki kroimy na połówki.

Dodajemy przestudzony ryż oraz tuńczyka odsączonego z zalewy. Mieszamy.

Do szklanki wlewamy oliwę, dodajemy przyprawę do sałatek oraz pestki dyni i dokładnie mieszamy. Polewamy sałatkę sosem i jeszcze raz mieszamy.
Sałatka z ryżem, tuńczykiem i awokado
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie i zostawiamy, aby wystygł.
Sałatka z ryżem, tuńczykiem i awokado
Pora dokładnie oczyszczamy i kroimy w półplasterki.
Sałatka z ryżem, tuńczykiem i awokado
Awokado obieramy i kroimy w sporą kostkę, oliwki kroimy na połówki.
Sałatka z ryżem, tuńczykiem i awokado
Dodajemy przestudzony ryż oraz tuńczyka odsączonego z zalewy.