Sposób przygotowania:
Sałatka z ryżem, tuńczykiem i gotowanymi warzywami
Ryż gotujemy w osolonej wodzie, a następnie odcedzamy i zostawiamy, aby wystygł.
Gotowane warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.
Dodajemy fasolę odsączoną z zalewy oraz ogórki pokrojone w kostkę.
Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę oraz ostudzony ryż.
Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do reszty składników razem z tuńczykiem odsączonym z zalewy.
Dodajemy majonez, doprawiamy sałatkę pieprzem i solą, mieszamy.
Gotowane warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.
Dodajemy fasolę odsączoną z zalewy oraz ogórki pokrojone w kostkę.
Dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę oraz ostudzony ryż.
Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do reszty składników razem z tuńczykiem odsączonym z zalewy.
Dodajemy majonez, doprawiamy sałatkę pieprzem i solą, mieszamy.