Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z ryżu i gotowanego mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Do sałatki można dodać inny gatunek mięsa.

Sałatka z ryżu i gotowanego mięsa

Składniki:

Sałatka z ryżu i gotowanego mięsa

 

  • 1 filet z kurczaka gotowany
  • 5 dag ryżu
  • 1 marynowana papryka
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 2 konserwowe ogórki
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 2 łyżki szczypioru
  • 1 kostka rosołowa
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z ryżu i gotowanego mięsa
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej, odcedzić, ostudzić. Ugotowane mięso z kurczaka pokroić w kostkę. Cebulę i ugotowane jajka obrać drobno posiekać. Marynowaną paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Majonez wymieszać z tartym chrzanem. Wszystkie składniki włożyć do salaterki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i wymieszać.