Sposób przygotowania:
Sałatka z rzodkiewka i szczypiorkiem
ryz ugotować na sypko w osolonej wodzie ,ostudzić.Bakłłażan opłukać, pokroić w kostkę opruszyć solą ,odstawić na 10 minut.
Po tym czasie jeszcze raz opłukać i osączyć, wrzucić na rozgrzany olej.Smażyć około 5 minut i odstawić z ognia , ostudzic.Pomidory umyć i pokroić w ósemki.
rzodkiewki oczyścić ,pociąć w krążki.
Seler naciowy oczyścić ,pokroić w kawałki.Szczypiorek opłukać i posiekać .Ryż i warzywa włożyć do salaterki, skropić łyżką oliwy,opruszyć solą dolikatnie wymieszac.Sałatkę posypać posiekanym szczypiorkiem.
Po tym czasie jeszcze raz opłukać i osączyć, wrzucić na rozgrzany olej.Smażyć około 5 minut i odstawić z ognia , ostudzic.Pomidory umyć i pokroić w ósemki.
rzodkiewki oczyścić ,pociąć w krążki.
Seler naciowy oczyścić ,pokroić w kawałki.Szczypiorek opłukać i posiekać .Ryż i warzywa włożyć do salaterki, skropić łyżką oliwy,opruszyć solą dolikatnie wymieszac.Sałatkę posypać posiekanym szczypiorkiem.