Sposób przygotowania:
Sałatka z serków wszystkich smaków
No to od początku :) Umytą sałatę, rwiemy na strzępy i do miski. Pomidora na kawałki i do miski. Ogórka-analogicznie. Cebulę najlepiej w piórka, cienkie, mogą być duże. Czerwona nie jest tak intensywna, ale nadaje sałatce charakter. Przyprawiamy czym chcemy, mieszamy. Można zalać vinagrettem, można skropić limonką, oliwą z oliwek i ziołami, ja lubię te dwie wersje, albo po prostu trochę wegety i oliwy. Serki obtaczamy w jajku i bułce. Dokładnie, żeby nic nam boczkiem nie wypłynęło podczas smażenia. Na mooocno rozgrzany tłuszcz wrzucamy serki. Smaki-dowolne. Lepiej, jak są smakowe, to sałatka nie będzie nudna. Odsączamy. Chleb kroimy w kostkę, smażymy na krucho,m najlepiej na niewielkiej ilości tłuszczu. Serki i chleb rzucamy na sałatkę i..gotowe. Sama sałatka może być przyrządzona wcześniej i czekać w lodówce. Chleb również można przypiec wcześniej i odstawić (nie mieszać z sałatką!), ale serki, muszą być usmażona "na świeżo! SMACZNEGO!
marietta
danielek