motyl87

motyl87

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej

Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej

Składniki:

Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej

 

  • 2 małe puszki rozdrobnionego tuńczyka
  • 1/2 kapusty pekińskiej
  • mały słoiczek oliwek nadziewanych papryką
  • 2 pomidory
  • 1 średnia cebula
  • oliwa z oliwek
  • pieprz ziołowy
  • bazylia
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczyka i kapusty pekińskiej
Oliwki odsączyć i przekroić nożem na pół. Kapustę dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w paseczki. Umyte pomidory pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać w kosteczkę. Przygotowane warzywa wymieszać z wyłożonym z puszki tuńczykiem. Polać oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem oraz bazylią. Dokładnie wymieszać. Sałatkę posypać umytą i drobno posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

kapusta