PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Sałatka z tuńczyka w łódeczkach z awokado

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Sałatka z tuńczyka bardzo dobrze komponuje się z delikatnym smakiem awokado, a przy tym efektownie wygląda.

Sałatka z tuńczyka w łódeczkach z awokado

Składniki:

Sałatka z tuńczyka w łódeczkach z awokado

 

  • 2 owoce awokado
  • 1 puszka tuńczyka
  • 2 łyżki kukurydzy z puszki
  • 1/2 małej cebuli
  • 6 czarnych oliwek
  • 3 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczyka w łódeczkach z awokado
Dojrzałe awokado dokładnie myjemy, a następnie obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Tuńczyka odsączamy z zalewy i ugniatamy widelcem na pastę. Następnie mieszamy z kukurydzą, pokrojonymi w plasterki oliwkami, posiekaną cebulą oraz majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatkę nakładamy do łódeczek z awokado i przyozdabiamy świeżymi ziołami.

Tagi:

awokado