Sposób przygotowania:
Salatka z tuńczykiem
Ryz gotować przez około 20minut.
Przygotować sos - czosnek obrać, dodać zioła prowansalskie, połączyć składniki z oliwą. Doprawić sos solą i pieprzem.
Ryż wymieszać z sosem i odstawić na 30 minut do lodówki.
Osączyć tuńczyka.
Pomidory oczyścić i umyć. Pokroić na cząstki.
Cebulę obrać, drobno pokroić.
Plaster wędliny pokroić w cienkie paski.
Rozdrobnić widelcem tuńczyka.
Wszystkie składniki wymieszać z ryżem.
Gotowe!
Przygotować sos - czosnek obrać, dodać zioła prowansalskie, połączyć składniki z oliwą. Doprawić sos solą i pieprzem.
Ryż wymieszać z sosem i odstawić na 30 minut do lodówki.
Osączyć tuńczyka.
Pomidory oczyścić i umyć. Pokroić na cząstki.
Cebulę obrać, drobno pokroić.
Plaster wędliny pokroić w cienkie paski.
Rozdrobnić widelcem tuńczyka.
Wszystkie składniki wymieszać z ryżem.
Gotowe!