goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Sałatka z tuńczykiem i filetami anchois

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczna, kolorowa, niebanalna.

Sałatka z tuńczykiem i filetami anchois

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem i filetami anchois

 

  • tuńczyk w sosie w własnym 1 puszka
  • fileciki anchois 10 sztuk
  • sałata lodowa 1 sztuka
  • papryka czerwona 1/2 sztuka
  • dymka 1/2 sztuka
  • oliwki czarne 10 sztuk
  • jajka 4 sztuki
  • pomidor 2 sztuki
  • koperek 1 pęczek
  • sos winegret

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem i filetami anchois
Sałatę bardzo dokładnie oczyszczamy, następnie rwiemy ją na kawałki. Czerwoną paprykę kroimy w paseczki, jajka gotujemy na twardo studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Oliwki kroimy na pół, dymkę siekamy. Pomidory kroimy w średnią kostkę. Tuńczyka delikatnie osączamy z zalewy. Składniki na sałątkę łączymy, mieszamy z sosem.