Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka z tuńczykiem i warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Tuńczyka przełożyć do salaterki, rozdrobnić widelcem. Umyć ogórek,

Sałatka z tuńczykiem i warzywami

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem i warzywami

 

  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • mały zielony ogórek
  • mała puszka kukurydzy
  • biała część pora
  • 2-3 jajka ugotowane na twardo
  • winne jabłko
  • natka pietruszki
  • kilka łyżek majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem i warzywami
Tuńczyka przełożyć do salaterki, rozdrobnić widelcem. Umyć ogórek, pokroić w kostkę i dodać do ryby. Osączyć kukurydzę i również dodać. Por dokładnie wypłukać, pokroić w pierścienie, jabłko - w dość cienkie słupki, a jajka - w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Przybrać sałatkę natką pietruszki.