KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Sałatka z wędzonego dorsza i parmeńskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dorsz wędzony, szynka parmeńska, wspaniałe połączenie.

Sałatka z wędzonego dorsza i parmeńskiej

Składniki:

Sałatka z wędzonego dorsza i parmeńskiej

 

  • 100 gram wędzonego dorsza,
  • 1 szt małego pomidorka,
  • rukola,
  • 100 gramów żółtego sera,
  • 5 plastrów szynki parmeńskiej,
  • dobra oliwa,
  • kilka oliwek,
  • musztarda francuska do smaku,
  • sól, pieprz do smaku,
  • dobra oliwa,

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z wędzonego dorsza i parmeńskiej
Ser ścieramy na drobnej tarce i smażymy do powstania zwartej konsystencji, możemy uformować nieregularny kształt talerza. Na sztywny smażony ser układamy kawałki dorsza, pokrojonego pomidora, szynki parmeńskiej, oliwki, . Wszystko skrapiamy dobrą oliwą i octem balsamicznym, doprawiamy pieprzem, musztardą i dekorujemy rukolą. SMACZNEGO.