Sposób przygotowania:
Sałatka z ziemniakami i boczkiem
Boczek kroję na cienkie małe plasterki, obsmażam na patelni z obydwu stron, odsączam na ręczniku papierowym . Ziemniaki kroję na grubszą kostkę.
Rzodkiewki płuczę kroję w plasterki a ogórki w cienkie słupki.
Cebulę obieram i kroję w półplasterki. Szczypiorek drobno siekam. Tak przygotowane składniki umieszczam w misce dodaję majonez z jogurtem, przyprawiam solą i pieprzem. Mieszam.
Odstawiam do lodówki na około godzinę.
Rzodkiewki płuczę kroję w plasterki a ogórki w cienkie słupki.
Cebulę obieram i kroję w półplasterki. Szczypiorek drobno siekam. Tak przygotowane składniki umieszczam w misce dodaję majonez z jogurtem, przyprawiam solą i pieprzem. Mieszam.
Odstawiam do lodówki na około godzinę.