Sposób przygotowania:
Sałatka z ziemniakami i kapustą kiszoną
Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie odstawiamy aby wystygły i później kroimy w talarki. Trzony pieczarek oczyścić a z kapeluszy zdjąć błonę i grzyby umyć. Zalać pieczarki wodą dodać 1 łyżkę soku z cytryny i ugotować wyjść na durszlak i ostudzić pokroić w plastry. Kapustę kiszoną drobno pokroić i doprawić do smaku cukrem. Do kapusty dodać posiekaną w kostkę cebulę oraz przyprawę do sałatek tak do smaku, dodać pieczarki i wymieszać. Na samym końcu dodać ziemniaki i olej delikatnie wymieszać i ostatecznie doprawić do smaku. Przed podaniem posypać pokrojonym szczypiorkiem.
![Sałatka z ziemniakami i kapustą kiszoną Sałatka z ziemniakami i kapustą kiszoną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-ziemniakami-i-kapusta-kiszona-194365.jpg)
![Sałatka z ziemniakami i kapustą kiszoną Sałatka z ziemniakami i kapustą kiszoną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-ziemniakami-i-kapusta-kiszona-194366.jpg)
![Sałatka z ziemniakami i kapustą kiszoną Sałatka z ziemniakami i kapustą kiszoną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-ziemniakami-i-kapusta-kiszona-194367.jpg)
![Sałatka z ziemniakami i kapustą kiszoną Sałatka z ziemniakami i kapustą kiszoną](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-z-ziemniakami-i-kapusta-kiszona-194368.jpg)