Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z ziemniaków i tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sałatkę podaję z wędliną i żółtym serem

Sałatka z ziemniaków i tuńczyka

Składniki:

Sałatka z ziemniaków i tuńczyka

 

  • 1/2 kg ziemniaki,
  • 2 szt jajka,
  • 1 puszka tuńczyk w sosie własnym,
  • 30 dag pomidory koktajlowe czerwone,
  • 1 szt papryka,
  • 2 szt ogórki kiszone,
  • 2 łyżki natka pietruszki,
  • 1/2 szkl majonez,
  • 4 szt cebula dymka,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z ziemniaków i tuńczyka
Ziemniaki ugotować w mundurkach, odcedzić, wystudzić, pokroić w talarki, ogórki i jajka pokroić w plasterki. Cebule drobno pokroić razem ze szczypiorem. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w zapałkę. Tuńczyka podzielić na mniejsze kawałki. Wszystkie produkty włożyć do salaterki oprószyć solą i pieprzem, zalać majonezem, posypać przekrojonymi na pół pomidorkami i posiekaną natką pietruszki.