Sposób przygotowania:
Sałatka ze szparagami II
Szparagi obieramy i gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Mieszankę sałat przekładamy do miski i dodajemy pokrojony na większe kawałki pomidor. Jajka także kroimy na większe kawałki. Szparagi kroimy na 2 cm kawałki, a szczypiorek siekamy na centymetrowe paski. Majonez z jogurtem naturalnym mieszamy w małej miseczce, po czym dodajemy do składników sałatki. Na koniec sałatkę przyprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy.
![Sałatka ze szparagami II Sałatka ze szparagami II](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-ze-szparagami-ii-271417.jpg)
![Sałatka ze szparagami II Sałatka ze szparagami II](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-ze-szparagami-ii-271418.jpg)
![Sałatka ze szparagami II Sałatka ze szparagami II](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-ze-szparagami-ii-271419.jpg)
![Sałatka ze szparagami II Sałatka ze szparagami II](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/salatka-ze-szparagami-ii-271420.jpg)