Sposób przygotowania:
Sałatka ze szpinakiem, ciecierzycą i serkiem
Wypłukaną ciecierzycę moczymy w zimnej wodzie przez 12 godzin. Następnie gotujemy ją przez 45 minut w tej samej wodzie. Solimy kilka minut przed końcem gotowania. Gotową ciecierzycę odcedzamy i odstawiamy, aby wystygła.
Szpinak oczyszczamy i wrzucamy do miski, dodajemy ciecierzycę. Pomelo obieramy z błonek i również wrzucamy do miski.
Robimy sos: łączymy oliwę z octem winnym, pieprzem i solą. Łączymy z sałatką. Nakładamy na talerze i na wierzchu układamy pokrojony na kawałki serek capresi. Polewamy sosem balsamicznym.
Szpinak oczyszczamy i wrzucamy do miski, dodajemy ciecierzycę. Pomelo obieramy z błonek i również wrzucamy do miski.
Robimy sos: łączymy oliwę z octem winnym, pieprzem i solą. Łączymy z sałatką. Nakładamy na talerze i na wierzchu układamy pokrojony na kawałki serek capresi. Polewamy sosem balsamicznym.