Sposób przygotowania:
Sałatka ze szpinakiem, fetą i pieczonym burakiem
Buraka dokładnie szorujemy i pieczemy przez 60 minut w folii aluminiowej w temperaturze 180 stopni. Następnie po wystudzeniu obieramy buraka, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.
Szpinak oczyszczamy i dodajemy do buraków razem z serem feta pokrojonym w dość dużą kostkę. Dodajemy też ziarna słonecznika.
Robimy sos: dokładnie mieszamy oliwę z octem winnym, musztardą, świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Polewamy sałatkę sosem.
Szpinak oczyszczamy i dodajemy do buraków razem z serem feta pokrojonym w dość dużą kostkę. Dodajemy też ziarna słonecznika.
Robimy sos: dokładnie mieszamy oliwę z octem winnym, musztardą, świeżo zmielonym pieprzem oraz solą. Polewamy sałatkę sosem.