Sposób przygotowania:
Sałatka Ziemniaczana Babci
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka i ugotować, aż będą miękkie. Odcedzić i ochłodzić pod zimną wodą.
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć, aż będzie kruchy. Odsączyć i zachować.
Do dużej miski włożyć ziemniaki. Pokropić octem i olejem.
Dodać cebulę, rzodkiewkę i seler.
W małej misce wymieszać majonez, musztardę, jajka, sól i pieprz. Dodać do ziemniaków wraz z boczkiem.
Podawać od razu.
Boczek pokroić w kostkę i usmażyć, aż będzie kruchy. Odsączyć i zachować.
Do dużej miski włożyć ziemniaki. Pokropić octem i olejem.
Dodać cebulę, rzodkiewkę i seler.
W małej misce wymieszać majonez, musztardę, jajka, sól i pieprz. Dodać do ziemniaków wraz z boczkiem.
Podawać od razu.