Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z ananasem, szynką i rodzynka
Rodzynki należy sparzyć, czyli zalać wrzątkiem i odczekać kilka minut.
Ugotowane ziemniaki, szynkę oraz ananasa uprzednio odsączonego z syropu - pokroić w kostkę, natomiast kukurydzę odcedzić z zalewy.
Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać z jogurtem połączonym z majonezem.
Całość doprawić solą i pieprzem według własnego smaku.
Sałatkę przed podaniem warto schłodzić w lodówce.
Ugotowane ziemniaki, szynkę oraz ananasa uprzednio odsączonego z syropu - pokroić w kostkę, natomiast kukurydzę odcedzić z zalewy.
Wszystkie składniki przełożyć do miski i wymieszać z jogurtem połączonym z majonezem.
Całość doprawić solą i pieprzem według własnego smaku.
Sałatkę przed podaniem warto schłodzić w lodówce.
slodkieokruszki
Di bloguje
slodkieokruszki napisał(a):
gusia1000