Sposób przygotowania:
Sałatka ziemniaczana z wędliną, papryką, jajkiem
Ugotowane ziemniaki i wędlinę kroimy w kostkę, przekładamy do miski. Jajko obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Czerwoną paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Ogórki konserwowe kroimy w kostkę i przekładamy na cedzak, odsączamy. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy ( zostawiamy trochę pokrojonego szczypiorku do dekoracji ).
Do miski dokładamy pokrojone składniki i dodajemy jogurt, majonez i przyprawy. Mieszamy. Sałatkę przekładamy do salaterki i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Ogórki konserwowe kroimy w kostkę i przekładamy na cedzak, odsączamy. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy ( zostawiamy trochę pokrojonego szczypiorku do dekoracji ).
Do miski dokładamy pokrojone składniki i dodajemy jogurt, majonez i przyprawy. Mieszamy. Sałatkę przekładamy do salaterki i posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.