Sposób przygotowania:
Ziemniaczana sałatka z łososiem
Mięso łososia oddzielamy od skóry, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny oraz posypujemy pieprzem i odstawiamy.
Ugotowane ziemniaki kroimy w kostkę. Czerwoną cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Koperek myjemy i kroimy na bardzo drobno.
Na patelni rozpuszczamy margarynę, dodajemy pokrojone ziemniaki i posypujemy słodką papryką, smażymy do momentu aż będą rumiane, przekładamy na ręcznik papierowy.
Do miseczki przekładamy jogurt naturalny, czosnek i koperek, sól, mieszamy.
Układamy warstwy w misce najlepiej przezroczystej. Dekorujemy koperkiem.
Ugotowane ziemniaki kroimy w kostkę. Czerwoną cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Koperek myjemy i kroimy na bardzo drobno.
Na patelni rozpuszczamy margarynę, dodajemy pokrojone ziemniaki i posypujemy słodką papryką, smażymy do momentu aż będą rumiane, przekładamy na ręcznik papierowy.
Do miseczki przekładamy jogurt naturalny, czosnek i koperek, sól, mieszamy.
Układamy warstwy w misce najlepiej przezroczystej. Dekorujemy koperkiem.