Sałatki

Sałatki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Książka Kucharska: Smaczne sałatki mięsne warzywne deserowe

sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i sele

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis pochodzi z książki: "Smaczne sałatki" Irena Radwańska

sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i sele

Składniki:

sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i sele

 

  • 4 duże ziemniaki,
  • 1 swieży ogórek,
  • 1 mały seler,
  • duży pęczek rzodkiewki,
  • 1 czerwona lub żółta papryka,
  • sałata,
  • 1 cebula.
  • Sos:
  • 2-3 łyżki majonezu,
  • 1 łyżeczka octu winnego,
  • sól,
  • pieprz.

 

Sposób przygotowania:

sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i sele
Ziemniaki i seler ugotować, obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać. Rzodkiewkę i paprykę pokroić w paski. Sałatę umyć, porwać na małe kawałki (częsć odłożyć). Lisćmi sałaty wyłożyć talerz. Warzywa wymieszać z sosem, wyłożyć na sałatę.