Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Piersi z indyka pieczone z pomidorem i fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowe, niskokaloryczne, a jednocześnie pyszne danie, które błyskawicznie się przygotowuje. Ja swoje filety piekłam, ale można je też grillować.

Piersi z indyka pieczone z pomidorem i fetą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Piersi z indyka pieczone z pomidorem i fetą

 

Sposób przygotowania:

Piersi z indyka pieczone z pomidorem i fetą
Polędwiczki z indyka opłukujemy i osuszamy. Mięso lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą.

Filety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Na każdym filecie układamy plasterek pomidora i plasterek fety.

Filety wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C i pieczemy 20-25 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Piersi z indyka pieczone z pomidorem i fetą
Mięso lekko rozbijamy, przyprawiamy, układamy dodatki