Sposób przygotowania:
Sałatka zimowa
Ziemniaki, jaja ugotować i ostudzić, a później pokroić w kostkę.
Tuńczyka odcedzić z zalewy.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę, jak również cebulę i ogórki.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Majonez wymieszać z jogurtem, dodać rozgnieciony czosnek, a na końcu przyprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku.
Wszystkie składniki połączyć, zalać sosem majonezowo-jogurtowym, wymieszać i posypać posiekanym koprem.
Tuńczyka odcedzić z zalewy.
Jabłka obrać i pokroić w kostkę, jak również cebulę i ogórki.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Majonez wymieszać z jogurtem, dodać rozgnieciony czosnek, a na końcu przyprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku.
Wszystkie składniki połączyć, zalać sosem majonezowo-jogurtowym, wymieszać i posypać posiekanym koprem.