Sposób przygotowania:
Sałatkowe torciki na sałatce
Ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler dokładnie umyć zalać wodą i ugotować, następnie przestudzić i obrać.
Do takiej sałatki ja kroję wszystko w drobną kostkę, razem z warzywami pokroić jajka i kawałek papryki. Wszystko przełożyć do miski dodać por pokrojony w paseczki i starte na tarce ogórki, dołożyć odcedzoną z zalewy kukurydzę i groszek, na koniec dodać majonez według własnego uznania oraz posiekaną zieloną pietruszkę około 2 łyżek, wszystko wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kromki chleba opiec na złoty kolor w opiekaczu, posmarować masłem i na każdej kromeczce ułożyć porcję sałatki nadając jej kształt małego torcika, wierzch i boki delikatnie posmarować majonezem i dowolnie ozdobić.
Sałatka poda w taki sposób cieszy się ogromnym powodzeniem na luźnych spotkaniach w moim domu.
Do takiej sałatki ja kroję wszystko w drobną kostkę, razem z warzywami pokroić jajka i kawałek papryki. Wszystko przełożyć do miski dodać por pokrojony w paseczki i starte na tarce ogórki, dołożyć odcedzoną z zalewy kukurydzę i groszek, na koniec dodać majonez według własnego uznania oraz posiekaną zieloną pietruszkę około 2 łyżek, wszystko wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kromki chleba opiec na złoty kolor w opiekaczu, posmarować masłem i na każdej kromeczce ułożyć porcję sałatki nadając jej kształt małego torcika, wierzch i boki delikatnie posmarować majonezem i dowolnie ozdobić.
Sałatka poda w taki sposób cieszy się ogromnym powodzeniem na luźnych spotkaniach w moim domu.