misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Salceson na słodko wg misiabe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Nietypowe ciasto ze słodką niespodzianką w śrdoku

Salceson na słodko wg misiabe

Składniki:

Salceson na słodko wg misiabe

 

  • 3 jajka
  • 1 szklanka śmietany
  • 3 łyżki dżemu
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka sody
  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 kostka margaryny
  • 2 opakowania dowolnej galaretki
  • gotowa masa budyniowa
  • gotowy biszkopt (cienki)
  • polewa czekoladowa

Sposób przygotowania:

Salceson na słodko wg misiabe
Cukier i pokrojoną margarynę włożyć go garnka. Postawić na małym ogniu i podgrzewać do połączenia się składników. Dodać mąkę i wyrobić na kruszonkę. Śmietanę ubić z kakao, dżemem, jajkami i sodą. Połączyć z kruszonką. Upiec placek a po ostygnięciu przeciąć w poziomie na pół. Przygotować dowolną masę budyniową (może być np. karpatkowa). Galaretki rozpuścić w połowie wody i przestudzić. Na jednym z upieczonych placków rozsmarować połowę masy. Przykryć biszkoptem, w którym wykroić dziurki np. kieliszkiem lub małą foremką. Do tych miejsc wlać tężęjącą galaretkę. Posmarować resztą masy i przykryć drugą częścią ciasta. Polać polewą czekoladową.