Sposób przygotowania:
Salsa pomidorowo-paprykowa wg Konczi
Wszystkie warzywa myjemy, cebulę i czosnek obieramy, pomidora sparzamy i ściągamy skórkę, z papryk pozbywamy się nasion, Cebulę czerwoną, czosnek oraz papryczkę chilli dość drobno pokroić i podsmażyć na patelni, następnie dodać pomidory z puszki oraz sparzonego i pokrojonego pomidora, wszystko dokładnie mieszamy, i podduszamy razem około 5 minut, następnie całość należy zmiksować. Paprykę czerwoną oraz zieloną bardzo drobno kroimy, w garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy i wrzucamy pokrojoną paprykę, podsmażamy całość a następnie dodajemy zmiksowany sos. grzanie zmniejszamy i dodajemy - ketchup, sos chili, paprykę słodką oraz ostrą, tymianek, bazylię oraz oregano i sok z cytryny - dokładnie mieszamy całość i zostawiamy na małym grzaniu przez około 20 minut co chwilę mieszając, Sos odstawiamy do przegryzienia się smaków.
Lukrecja_27
Konczi
smakowała jeszcze le
Konczi
miało być że smakowala jeszcze lepiej !;)
monikaT83
Konczi
polecam do makaronów jak i do dań meksykańskich czy pikantnych zupek