Sposób przygotowania:
Hamburgery wołowe z salsą pomidorowo-paprykową
Składniki na hamburgery łączymy w misce w jednolitą masę. Odstawiamy na 15 minut. W międzyczasie przygotowujemy salsę pomidorowo-paprykową. Pomidory sparzamy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy je w kostkę. Paprykę myjemy i kroimy ją w drobną kostkę. Cebulkę siekamy w drobną kostkę, mieszamy ją razem z pomidorami i papryką. Do słoiczka wlewamy ocet, olej, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek posiekaną papryczkę chilli, delikatnie solimy i pieprzymy. Słoik zakręcamy i wstrząsamy nim aby połączyć wszystkie składniki dressingu. Tak przygotowanym sosem polewamy pomidory i paprykę. Rozgrzewamy patelnie grillową. Z mięsa formujemy hamburgery i smażymy je na patelni od 3-6 minut z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia. Na patelni obok hamburgerów kładziemy przekrojone bułki aby nam się zagrzały. Na zagrzane bułki kładziemy roszponkę, na nią hamburgery, później naszą salsę , przykrywamy drugą częścią bułki a później jemy póki gorące.