Igraszki Losu

Igraszki Losu

Złoty Ekspert
[Przepisów: 836]

Salsa z ananasem i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Połączenie słodkiego soczystego ananasa z orzeźwiającym ogórkiem i odrobiną rozgrzewającego chilli tworzy ciekawą salsę, która idealnie podkreśli smak grillowanych i pieczonych mięs.

Salsa z ananasem i ogórkiem

Składniki:

Salsa z ananasem i ogórkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Salsa z ananasem i ogórkiem
Ananasa obieramy, pozbawiamy twardego środka i kroimy w kostkę. Ogórka obieramy, kroimy na pół pozbawiamy za pomocą łyżeczki gniazd nasiennych (pestek ) i kroimy go w kostkę. Ananasa i ogórka przekładamy do salaterki. M miseczce przygotowujemy sos łącząc sok z limonki z pokrojoną papryczką chilli, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i imbirem. Tak przygotowanym sosem zalewamy ananasa z ogórkiem i odstawiamy na 30 minut aby smaki się połączyły. Salsa pasuje zarówno do ryb jak i do mięsa. np. jagnięciny.

Tagi:

ogórki