Sposób przygotowania:
Salsefia w galarecie
Salsefię wyszorować szczotką, umyć pod bieżącą wodą. Następnie wrzucić do wrzącej, osolonej wody z dodatkiem szczypty soli i gotować 30 minut. Odcedzić. Ostrym nożem zdjąć skórkę i pokrajać w plasterki.
Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w plasterki.
Żelatynę rozpuścić w zimnym rosole, po czym zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Salsefię, jaja i groszek, kilka listków zielonej pietruszki włożyć do małych filiżanek. Zalać rosołem z żelatyną i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Majonez wymieszać z kaparami i drobno pokrojonymi korniszonami. Podać osobno w sosjerce. Gotowa galaretę wyjąć z filiżanek, ułożyć na półmisku na liściach sałaty.
Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w plasterki.
Żelatynę rozpuścić w zimnym rosole, po czym zagotować. Doprawić solą i pieprzem.
Salsefię, jaja i groszek, kilka listków zielonej pietruszki włożyć do małych filiżanek. Zalać rosołem z żelatyną i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Majonez wymieszać z kaparami i drobno pokrojonymi korniszonami. Podać osobno w sosjerce. Gotowa galaretę wyjąć z filiżanek, ułożyć na półmisku na liściach sałaty.