Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Sandacz gotowany w wodzie, z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Delikatne danie z sandacza

Sandacz gotowany w wodzie, z cebulą

Składniki:

Sandacz gotowany w wodzie, z cebulą

 

  • Na 4 porcje:
  • 4 filety z sandacza (4x 100 g)
  • 2 białe cebule (200 g), pokrojone w ósemki
  • 4 gałązki świeżej natki pietruszki
  • 4 małe gałązki natki selera
  • 2 listki laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego
  • sól do smaku, lepiej mniej, niż więcej

Sposób przygotowania:

Sandacz gotowany w wodzie, z cebulą

W lekko osolonej wodzie gotuj 10 minut cebulę, listki laurowe, ziele angielskie, natkę pietruszki i natkę selera. Włóż umyte filety z sandacza i gotuj na bardzo małym ogniu, aż ryba będzie miękka, ale nie rozgotowana..


105 kcal na 1 porcję


Dowiedz się więcej o zaleceniach dietetycznych dla osób z cukrzycą.


Tagi:

cebula