Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna i zdrowa pasta do chleba

Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem

 

  • 1 mała puszka sardynek w oleju
  • 1/2 małej cebuli
  • 10 ząbków marynowanego czosnku egzotycznego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem
Sardynki odcedzamy dokładnie z oleju i mocno rozdrabniamy. Cebulę obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do sardynek. Czosnek również kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy pieprzem. Dokładamy majonez, mieszamy. Podajemy ze świeżym pieczywem.
Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem
Sardynki odcedzamy dokładnie z oleju i mocno rozdrabniamy. Cebulę obieramy, kroimy w bardzo drobną kostkę
Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem
Cebulę dodajemy do rozdrobnionych sardynek.
Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem
Czosnek również kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników.
Sardynkowa pasta z marynowanym czosnkiem
Doprawiamy pieprzem. Dokładamy majonez, mieszamy.