misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Sarna po litewsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

comber pokrajaj, na półmisek ciśnij, sosem powyższym polej.....

Sarna po litewsku

Składniki:

Sarna po litewsku

 

 

Sposób przygotowania:

Sarna po litewsku
Comber skruszały wyżyłuj zacnie. Następnie słoniną naszpikuj gęsto, a na godzinę przed pieczeniem nasól. Potym blachę długą, do kształtu combra stosowną, połóż, masłem podlać racz, wolniutko piecz. Jak się rumienić pocznie, kilkakroć miałkim cukrem posyp, aby się jakoby glazura po wierzchu mięsa uczyniła. Osobno śmietankę z cytrynowym sokiem zagotuj, soli i mąki gichnij, rozkłóć sumiennie, do sosu surowe masło włóż, trzepaczką ba gorącej blasze ubij. Broń Boże, nie gotuj, tylko comber pokrajaj, na półmisek ciśnij, sosem powyższym polej.

Tagi:

sarna sosy