kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1288]

Leczo z białą fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczne, sycące i pożywne leczo. Leczo przygotowałam z gotowaną białą fasolą oraz kiełbaską. Polecam na obiad.

Leczo z białą fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo z białą fasolą

 

Sposób przygotowania:

Leczo z białą fasolą
Paprykę i cukinię myjemy i wycieramy ściereczką. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy pestki i kroimy w sporą kostkę. Cukinię kroimy w kostkę, a kiełbasę w plasterki.

W garnku rozgrzewamy smalec i wkładamy cebulę z czosnkiem, paprykę, smażymy przez 5 minut. Dodajemy kiełbasę i smażymy kolejne 5 minut, cały czas mieszamy.

Wlewamy wodę i wkładamy cukinię, gotujemy do miękkości warzyw.

Dodajemy pomidory z puszki, ugotowaną fasolę, przyprawy i zagotowujemy.
Leczo z białą fasolą
Kiełbasę przekładamy na deskę i kroimy w plasterki.
Leczo z białą fasolą
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy paprykę, czosnek, cebulę.
Leczo z białą fasolą
Do przesmażonych warzyw dodajemy kiełbasę.
Leczo z białą fasolą
Na samym końcu dodajemy białą fasolę, pomidory i przyprawy.