Sposób przygotowania:
Leczo z białą fasolą
Paprykę i cukinię myjemy i wycieramy ściereczką. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy pestki i kroimy w sporą kostkę. Cukinię kroimy w kostkę, a kiełbasę w plasterki.
W garnku rozgrzewamy smalec i wkładamy cebulę z czosnkiem, paprykę, smażymy przez 5 minut. Dodajemy kiełbasę i smażymy kolejne 5 minut, cały czas mieszamy.
Wlewamy wodę i wkładamy cukinię, gotujemy do miękkości warzyw.
Dodajemy pomidory z puszki, ugotowaną fasolę, przyprawy i zagotowujemy.
W garnku rozgrzewamy smalec i wkładamy cebulę z czosnkiem, paprykę, smażymy przez 5 minut. Dodajemy kiełbasę i smażymy kolejne 5 minut, cały czas mieszamy.
Wlewamy wodę i wkładamy cukinię, gotujemy do miękkości warzyw.
Dodajemy pomidory z puszki, ugotowaną fasolę, przyprawy i zagotowujemy.