alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Schab duszony w cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 5

"Mamusiu, to jest pyszne, mogę dokładkę" ::) to chyba najlepsza opinia dla tego dania. Szczerze polecam :)

Schab duszony w cebuli

Składniki:

Schab duszony w cebuli

 

Sposób przygotowania:

Schab duszony w cebuli
Schab dokładnie oczyszczamy, osuszamy i kroimy na kotlety.Następnie lekko rozbijamy. Cebule obieramy i kroimy w pióra. Na dużej patelni lub w rondlu podsmażamy cebulę na 2 łyżkach oleju, solimy. Na cebuli układamy rozbite kotlety oprószone przyprawami. Wkładamy liścia i ziele. Dusimy pod przykryciem, aż kotlety będą miękkie. W razie potrzeby podlewamy wodą. Mięso podajemy razem z cebulką. Smacznego :)