Sposób przygotowania:
Schab duszony w sosie ogórkowym
Schab oprószyć odrobinką soli i słodką papryką. Następnie rozgrzać głęboką patelnię z odrobiną oleju i obsmażyć mięso z obu stron.
Gdy mięsko zmieni kolor zalać je wodą. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i gotować ok 20-30 minut aż mięsko zmięknie. Jeśli płyn bardzo odparuje dolać jeszcze wody.
Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy mięsko będzie już miękkie przełożyć je na talerz. Do płynu na patelni dodać starte ogórki.
Mąkę i śmietanę z odrobiną wywaru. Wlac na patelnie i całość zagotować, do smaku doprawić solą.
Sos gotować ok 2-3 minut. Do gotowego sosu włożyć kawałki mięsa aby się odgrzały.
Gotowy sosik z mięskiem podałam z ziemniaczkami.
Gdy mięsko zmieni kolor zalać je wodą. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę i gotować ok 20-30 minut aż mięsko zmięknie. Jeśli płyn bardzo odparuje dolać jeszcze wody.
Ogórki kiszone zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Gdy mięsko będzie już miękkie przełożyć je na talerz. Do płynu na patelni dodać starte ogórki.
Mąkę i śmietanę z odrobiną wywaru. Wlac na patelnie i całość zagotować, do smaku doprawić solą.
Sos gotować ok 2-3 minut. Do gotowego sosu włożyć kawałki mięsa aby się odgrzały.
Gotowy sosik z mięskiem podałam z ziemniaczkami.