Miziii

Miziii

Kucharz
[Przepisów: 17]

Schab Faszerowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Super jedzonko! Długo się przyrządza a znika w pare minut ;)

Schab Faszerowany

Składniki:

Schab Faszerowany

 

  • Porcja dla ok. 8osób :
  • 1,5kg schabu
  • 250g szynki
  • 200g pieczarek
  • czewona papryka
  • pęczek natki
  • olej sól pieprz

Sposób przygotowania:

Schab Faszerowany
Schab natrzeć solą i pieprzem. Zrobić dwa nacięcia wzdłuż mięsa Pieczarki oczyścić, kapelusze i nóżki pokroić w drobne plasterki. Szynke pokroić w paski.
Połową pieczarek i szynki wypełnić nacięcia w mięsie po czym związać schab nitką tak aby nacięcia się sklepiły. .
Brytwankę natłuścić olejem, włożyć mięso. Piec 20min w temp. 220stopni. Podlać mięso wodą, i piec dlsze 40min w temp. 180stopni.
Papryke umyć obrać pokroić w kostke.Natke opłukać ususzyć posiekać. Na 10min przed końcem pieczenia wrzucić reszte pieczarek szynki papryke wrzucić do brytwanki, schab posypać natką ;D

Przygotowanie to ok 30min zaś pieczenie 1,5 godz..

Tagi:

szynka schab