Sposób przygotowania:
Schab Faszerowany
Schab natrzeć solą i pieprzem. Zrobić dwa nacięcia wzdłuż mięsa Pieczarki oczyścić, kapelusze i nóżki pokroić w drobne plasterki. Szynke pokroić w paski.
Połową pieczarek i szynki wypełnić nacięcia w mięsie po czym związać schab nitką tak aby nacięcia się sklepiły. .
Brytwankę natłuścić olejem, włożyć mięso. Piec 20min w temp. 220stopni. Podlać mięso wodą, i piec dlsze 40min w temp. 180stopni.
Papryke umyć obrać pokroić w kostke.Natke opłukać ususzyć posiekać. Na 10min przed końcem pieczenia wrzucić reszte pieczarek szynki papryke wrzucić do brytwanki, schab posypać natką ;D
Przygotowanie to ok 30min zaś pieczenie 1,5 godz..
Połową pieczarek i szynki wypełnić nacięcia w mięsie po czym związać schab nitką tak aby nacięcia się sklepiły. .
Brytwankę natłuścić olejem, włożyć mięso. Piec 20min w temp. 220stopni. Podlać mięso wodą, i piec dlsze 40min w temp. 180stopni.
Papryke umyć obrać pokroić w kostke.Natke opłukać ususzyć posiekać. Na 10min przed końcem pieczenia wrzucić reszte pieczarek szynki papryke wrzucić do brytwanki, schab posypać natką ;D
Przygotowanie to ok 30min zaś pieczenie 1,5 godz..