Sposób przygotowania:
Schab faszerowany makaronem i serami
Mięso umyć, osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy, a następnie porządnie natrzeć płaty mięsa z obu stron.Odłożyć do lodówki. Makaron ugotować do miękkości i porządnie odcedzić i delikatnie przestudzić. Przełożyć do miski. Dodać pokrojone na małe kawałki sprawione papryki.
Natkę opłukać, osuszyć i posiekać drobno. Połączyć z zawartością miski. Dodać tartą mozzarellę. Fetę pokruszyć w palcach i dodać do miski. Składniki farszu dobrze wymieszać. Na płatach mięsa ułożyć obficie farsz i zwinąć w roladkę, zabezpieczyć wykałaczkami. Piekarnik rozgrzać do 200st.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony aby je "zasklepić". Następnie przełożyć roladki do naczynia do zapiekania i piec około 20 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Natkę opłukać, osuszyć i posiekać drobno. Połączyć z zawartością miski. Dodać tartą mozzarellę. Fetę pokruszyć w palcach i dodać do miski. Składniki farszu dobrze wymieszać. Na płatach mięsa ułożyć obficie farsz i zwinąć w roladkę, zabezpieczyć wykałaczkami. Piekarnik rozgrzać do 200st.
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony aby je "zasklepić". Następnie przełożyć roladki do naczynia do zapiekania i piec około 20 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
alaaa
monikaT83
alaaa
Ale skromność, przecież zawsze masz super pomysły.:)
monikaT83
edytaha
monikaT83
2milutka
darmiona
monikaT83
mysza75
zewa
monikaT83