SUPERPRZEPIS

Schab faszerowany makaronem i serami

  • 12
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Schab faszerowany makaronem i serami Więcej zdjęć (5)

Powiem Wam tylko, że ten roladki smakują wspaniale. Przekonajcie się o tym sami!

Składniki:

Schab faszerowany makaronem i serami

 

  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 2 łyżki drobnego makaronu ( ja użyłam malutkich kolanek)
  • 1 duża gałązka natki
  • 1/8 czerwonej papryki
  • 1/8 żółtej papryki
  • 2 łyżki tartej mozzarelli
  • 2 łyżki fety w ziołowej zalewie
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do grilla
  • 1/2 łyżeczki różowej soli himalajskiej
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • 1 łyżka oleju

 

Sposób przygotowania:

Schab faszerowany makaronem i serami
Mięso umyć, osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy, a następnie porządnie natrzeć płaty mięsa z obu stron.Odłożyć do lodówki. Makaron ugotować do miękkości i porządnie odcedzić i delikatnie przestudzić. Przełożyć do miski. Dodać pokrojone na małe kawałki sprawione papryki.



Natkę opłukać, osuszyć i posiekać drobno. Połączyć z zawartością miski. Dodać tartą mozzarellę. Fetę pokruszyć w palcach i dodać do miski. Składniki farszu dobrze wymieszać. Na płatach mięsa ułożyć obficie farsz i zwinąć w roladkę, zabezpieczyć wykałaczkami. Piekarnik rozgrzać do 200st.



Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony aby je "zasklepić". Następnie przełożyć roladki do naczynia do zapiekania i piec około 20 minut. Przed podaniem wyjąć wykałaczki. Smacznego!
Schab faszerowany makaronem i serami
papryki i natkę drobno pokroić i przełożyć do miski
Schab faszerowany makaronem i serami
dodać makaron oraz sery i wymieszać
Schab faszerowany makaronem i serami
na płat mięsa ułożyć obficie farsz i zwinąć w roladkę
Schab faszerowany makaronem i serami
mięso obsmażyć na patelni a potem piec około 20 minut w piekarniku