Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Schab faszerowany mięsem i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny i na zimno i na gorąco.

Schab faszerowany mięsem i marchewką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab faszerowany mięsem i marchewką

 

  • 1,5 kg schabu bez kości
  • 40 dkg łopatki wieprzowej
  • 3 marchewki
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Schab faszerowany mięsem i marchewką
Schab umyć, osuszyć. Wzdłuż zrobić głębokie rozcięcie. Marchew obrać, umyć. Ugotować w osolonej wodzie. Łopatkę umyć, osuszyć, razem z czosnkiem zmielić w maszynce do mięsa. Marchewkę pokroić w kostkę. Dodać do mięsa, wymieszać, mocno przyprawić solą i pieprzem. Farsz włożyć w nacięcie w schabie. Spiąć wykałaczkami. Natrzeć solą i pieprzem. Piec przez 1,5 godziny w temp. 200 stopni.
Schab faszerowany mięsem i marchewką
Zmielone mięso wymieszać z ugotowaną i pokrojoną w kostkę marchewką.
Schab faszerowany mięsem i marchewką
W schabie wzdłuż zrobić głębokie nacięcie zostawiająć nienacięte tylko kawałeczki mięsa.
Schab faszerowany mięsem i marchewką
Nacięcie wypełnić mięsem i spiąć wykałaczkami. Natrzeć solą i pieprzem.