Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Schab faszerowany szpinakiem

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Schab faszerowany szpinakiem w nieco inny sposób, bo głęboko nacinany. Pieczony w rękawie, więc jest kruchy i bardzo smaczny!

Schab faszerowany szpinakiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab faszerowany szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Schab faszerowany szpinakiem
Schab w kawałku nacinać wzdłuż, głęboko uważając, aby całkiem go nie przeciąć. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić. Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić w kostkę. Smażyć wszystko po kolei na patelni, aż wszystko będzie miękkie. Na końcu dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę dusić, aż cały płyn odparuje. Tak przygotowanym farszem napełniać nacięcia w schabie. Obwiązać całość sznurkiem bawełnianym i włożyć do rękawa do pieczenia. Piec w temperaturze 180*C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu usunąć sznurek. Kroić na grube plastry ostrym nożem. Smacznego! 
Schab faszerowany szpinakiem
Nacięcia w schabie napełniać farszem szpinakowym.

Tagi:

szpinak schab