Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Schab faszerowany

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Schab faszerowany suszonymi grzybkami podsmażonymi z cebulka , smaczne mięso do obiadu polane sosem własnym .

Schab faszerowany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab faszerowany

 

Sposób przygotowania:

Schab faszerowany
W 2-3 łyżkach oleju rozmieszać majeranek , sol i pieprz. Marynatą natrzyj umyty schab , i obłóż liśćmi laurowymi. Mięso odstawić do lodówki na całą noc. Grzybki zalać wodą namoczyć kilka godzin , odlać wodę i zalać czystą wodą ponownie nastawić na ogień i gotować do miękkości. Ugotowane odcedzić pozostawiając wywar. Grzybki pokroić. Cebulę obrać posiekać i podsmażyć na oleju dodać grzybki usmażyć i doprawić do smaku, W schabie zrobić kieszonkę długim nożem i nafaszerować go grzybami.W wodzie rozpuścić kostkę rosołową dolać wywar grzybowy . Schab włożyć do wysokiego naczynia żaroodpornego i zalać wywarem. Schab przykryć i piec około 1,5h w temp 180 stopni. Upieczony schab wyjąć wywar przelać do garnka , w małej ilości wody rozmieszać mąkę i wlać do wywaru zagotować i doprawić do smaku. Schab pokroić na plastry i polać sosem. 
Schab faszerowany
Marynatą natrzyj umyty schab , i obłóż liśćmi laurowymi.
Schab faszerowany
Cebulę obrać posiekać i podsmażyć na oleju dodać grzybki usmażyć i doprawić do smaku
Schab faszerowany
a oleju dodać grzybki usmażyć i doprawić do smaku, W schabie zrobić kieszonkę długim nożem i nafaszerować go grzybami
Schab faszerowany
Schab włożyć do wysokiego naczynia żaroodpornego i zalać wywarem. Upiec

Tagi:

grzyby schab